Hlavní obsah

V centru Klinika na Žižkově měly být znásilněny dvě ženy, policie je hledá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie hledá dvě poškozené ženy, které měly být znásilněny v sociálním centru Klinika na Žižkově. Kriminalistům se zatím nepodařilo zjistit jejich totožnost. Trestní oznámení kvůli znásilnění podal na policii starosta Prahy 3 Alexander Bellu.

Foto: Lucie Plesníková, Novinky

Autonomní sociální centrum Klinika

Článek

Policie oznámení o případu dostala na začátku června. „Do současné doby se poškozené ženy na policii neobrátily, kriminalisté neznají jejich totožnost a k věci nebyly vyslechnuty. Proto se na ně touto cestou obracíme a žádáme, aby kontaktovaly policii,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Trestní oznámení podal místostarosta na jednoho z aktivistů. „Podal jsem trestní oznámení na transgender aktivistu, který dle otevřeného dopisu kolektivů SdruŽeny a Prázdné trůny znásilnil u nás na Praze 3 v nelegálně okupovaném objektu tzv. Kliniky dvě ženy,“ oznámil starosta.

Jak dále uvedl, oběti znásilnění oznámení podat nechtěly. „Znásilnění je jeden z nejhorších zločinů, kterého se jeden člověk na druhém může dopustit, a je proto potřeba jej nekompromisně trestat. Naopak mě překvapuje, že se různá aktivistická genderová hnutí, která se předtím mediálně ztotožňovala s vlnou meetoo, teď snaží celou kauzu zamést pod koberec,“ sdělil starosta Bellu.

V centru Klinika několikrát zasahovala policie. V minulosti se stalo terčem útoku žhářů zřejmě ze strany extremistů, policie však případ odložila kvůli důkazní nouzi. Objekt patří Správě železniční dopravní cesty, která ho chce užívat a obrátila se kvůli tomu na soud, který jí dal za pravdu. Aktivisté se však obrátili na Nejvyšší soud.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám