Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat mladíka, který kvůli zadržené Češce vyhrožoval Pákistánu teroristickým útokem

Praha

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) navrhli obžalovat 21letého Bulhara, který podle nich vyhrožoval Pákistánu teroristickým činem, pokud nepropustí zadrženou Češku Terezu H. Hrozí mu až 12 let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie přiváží k soudu muže, který měl hrozit PákistánuVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

„Mladý muž z Bulharska přechodně pobývající na území našeho státu měl na počátku letošního roku zaslat SMS zprávu z mobilního telefonu pákistánské satelitní televizní stanici. Zpráva obsahovala pohrůžku teroristickým trestným činem,“ uvedl v úterý mluvčí centrály Jaroslav Ibehej.

Následující den měl mladík, který vystupoval pod jménem Nikolay Ivanov, poslat pákistánskému deníku e-mail, ve kterém rovněž vyhrožoval útokem. List Daily Pakistan uvedl, že muž požadoval, aby byla zadržovaná do 48 hodin propuštěna a posazena do letadla do České republiky. Uváděl přitom telefonní číslo, na které mu mladá žena má zavolat, až bude na svobodě.

Spolupracoval 

„Obviněný s policisty spolupracoval a ke svému jednání měl uvést, že výhružné zprávy odeslal, aby pomohl na svobodu mladé ženě, která je v Pákistánu umístěna ve vazbě pro podezření ze spáchání trestné činnosti,“ konstatoval Ibehej.

Detektivové ho navrhli obžalovat z trestného činu vyhrožování teroristickým útokem, za který mu hrozí vězení od tří do dvanácti let.

Češka Tereza H. byla zadržena v lednu na letišti v Pákistánu, kde byla přistižena s kufrem napěchovaným devíti kilogramy heroinu. V Láhauru ji zadrželi celníci údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek (AFN) cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám