Hlavní obsah

Falešný celník sliboval výhodnou koupi mobilů, muž přišel o 900 tisíc

Právo, pko
Brno

Vidina výhodného obchodu ukolébala pozornost muže, jenž sedl na lep podvodníkovi vydávajícímu se za pracovníka celního úřadu. Ten muži nasliboval výhodný nákup exekučně zabavených telefonů. Nakonec si plácli na investici 900 tisíc korun, ovšem nad údajným celníkem se po předání peněz zavřela voda. Po muži nyní pátrají policisté.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž podezřelý z podvoduVideo: Policie ČR

 
Článek

Podezřelý muž vystupoval důvěryhodně a veškeré pochybnosti obchodu lačného muže rozptýlil. Samotná transakce měla proběhnout na konci května v Řípské ulici v Brně. Oba muži vystoupili z vozu a podvedený chtěl složit peníze na pokladně celního úřadu.

Podezřelý svou oběť přesvědčil, že to udělá za něj a obratem mu přinese doklad, aby mohl najet autem do areálu pro zboží. „Poškozený podvodníka zahlédl naposledy, jak odchází směrem k budově celního úřadu,“ popsal v úterý policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto: Policie ČR

Podezřelý z podvodu

Když se muž delší dobu nevracel, poškozený se jej snažil zkontaktovat, ale marně. Nakonec mu nezbylo než se obrátit na policii. Kriminalisté zajistili videozáznam, na němž je podezřelý zachycen v Olomouci. Vyšetřovatelé nyní na lince 158 uvítají jakékoli informace o totožnosti muže na záznamu.

Reklama

Výběr článků

Načítám