Hlavní obsah

V Praze ve Vltavě našli tělo pohřešovaného keškaře

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Policie v pátek odpoledne vyjela ke Slovanskému ostrovu v Praze, kde bylo ve Vltavě nalezeno lidské tělo. Policisté později zjistili, že jde o pohřešovaného hledače kešek, který zmizel v sobotu v tunelu Motolského potoka.

Policisté vytáhli z Vltavy těloVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Po 13. hodině jsme dostali na linku 158 oznámení o nálezu lidského těla ve Vltavě. Na místě je momentálně koroner a policisté, kteří zjišťují podrobnosti,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Policisté následně vpodvečer potvrdili, že jde skutečně o pohřešovaného hledače takzvaných kešek - schránek, které se hledají pomocí GPS souřadnic.

Čtveřice keškařů se vydala v sobotu do tunelu Motolského potoka lovit tzv. kešku, což je ukrytá schránka, která se hledá pomocí zeměpisných souřadnic. Skupinku však v podzemí zastihl déšť. Vlna je vytlačila skrz čtyřkilometrový tunel až do Vltavy. Dva živé keškaře vytáhli z Vltavy veslařka a lodník.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana tonoucích ve VltavěVideo: Milan Helvig/loď Andante

V sobotu večer našli policisté mrtvou 27letou ženu u Palackého mostu. Po 32letém muži hasiči a policisté pátrali od neděle do úterý, ale bez úspěchu.

Kdybych je tam nechala, utopí se, říká statečná kajakářka k záchraně keškařůVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám