Hlavní obsah

Řidič vjel na uzavřenou dálnici a auto převrátil na bok

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Řidič na Prostějovsku vjel v pátek krátce po půlnoci s dodávkou na uzavřený úsek dálnice D46. Na staveništi pak narazil do hromady sypkého materiálu. Při nehodě byli zraněni tři lidé. Právo o tom informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Foto: Policie ČR

Řidič vjel do uzavřeného úseku dálnice.

Článek

K havárii dodávky Volkswagen podle něj došlo na 29. kilometru dálnice. „Čtyřiačtyřicetiletý řidič z dosud přesně nezjištěných příčin nerespektoval dopravní značení a pokračoval v jízdě do uzavřené a rekonstruované části. Po ujetí necelých dvou kilometrů staveništěm narazil do hromady sypkého materiálu,“ uvedl mluvčí.

Vozidlo se podle něj po nárazu převrátilo na levý bok. „Při havárii došlo ke zranění řidiče a dvou spolujezdců. Tři další spolujezdci vyvázli bez zranění,“ uvedl Kořínek.

Foto: Policie ČR

Řidič vjel do uzavřeného úseku dálnice.

Výše způsobené hmotné škody byla podle něj předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. „Příčiny, okolnosti i míra zavinění havárie jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám