Hlavní obsah

Dodávka se na D1 rozpárala o auto silničářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve středu dopoledne se na dálnici D1 srazila dodávka s nákladním autem silničářů. Řidiče dodávky, který zůstal ve voze zaklíněný, museli vyprostit hasiči. O nehodě informovala mluvčí olomouckých hasičů Vladimíra Hacsiková. Řidič dodávky pravděpodobně usnul.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Zničená dodávka

Článek

Nehoda se stala kolem osmé hodiny ráno na 305. kilometru dálnice D1 ve směru na Ostravu. Na místo dorazili hasiči z Hranic a z Lipníku nad Bečvou.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Zničená dodávka

„Uvnitř havarované dodávky byl zaklíněný řidič, kterého hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby. Jednotky dále zajistily havarovaná vozidla proti vzniku požáru,“ uvedla Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Dodávka narazila do auta silničářů

Ze snímků, které hasiči zveřejnili, je patrné, že dodávka se o vůz silničářů prakticky rozpárala. I kvůli tomu z ní museli hasiči před jejím odtažením nejprve odstranit trčící plechy.

„Řidič pravděpodobně usnul a narazil zezadu do auta silničářů. Škoda byla vyčíslena na milión korun, z čehož půl miliónu je škoda na autě silničářů. Dechové zkoušky byly negativní,“ řekl Novinkám mluvčí policie Libor Hejtman.

V době vyšetřování nehody byla doprava na dálnici svedena do jednoho pruhu.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Zničená dodávka

Příčinu nehody vyšetřuje policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám