Hlavní obsah

Dvojice zkopala na ulici v Brně mladého muže přímo před kamerami

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Surové napadení 20letého mladíka přímo před kamerami městského kamerového systému řešili o víkendu brněnští strážníci. Pár minut po potyčce zadrželi dva podezřelé, které předali policii.

Napadení u brněnského nádražíVideo: Městská policie Brno

 
Článek

Nezvykle brutálního útoku si na rohu ulic Masarykovy a Nádražní a Bašty všimla obsluha kamer městské policie v sobotu v noci. Skupina sedmi mladíků jdoucích k hlavnímu nádraží náhle změnila směr a zamířila ke dvacetiletému muži a jeho třem známým, kteří se společně zdržovali před vchodem jednoho z domů, a tam bezohledně zaútočili.

„Po krátké slovní výměně se rozpoutala fyzická potyčka. Dva podezřelí ze sedmičlenné skupiny začali dvacetiletého muže kopat, a když se snažil odběhnout, dostihli ho a znovu na něj nevybíravě zaútočili. Napadání neustalo ani poté, co muž upadl na zem. Ve schoulené poloze dál čelil kopancům a vytrvalým úderům pěstí. Někteří z mladíků se oběma podezřelým aktivně snažili v útocích bránit. Kopnutí se přesto nevyhnula ani třicetiletá žena, která se svého známého zastala,“ popsal záběry mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Mladík musel do nemocnice

Jak doplnil, pracovníci dohledového centra se přes operační středisko okamžitě spojili se strážníky v terénu a první z hlídek městské policie dorazila na místo už přibližně čtyři minuty po začátku incidentu.

Podařilo se jim dopadnout oba podezřelé ve věku sedmnácti a třiadvaceti let a kontaktovat dvojici napadených, stejně jako několik dalších osob, které mohou k situaci poskytnout svědectví. Napadený muž měl na obličeji oděrky a stěžoval si na bolesti hlavy. Sanitka ho proto převezla do nemocnice.

Strážníci celý případ ze sobotní noci předali státním policistům pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu. „Účastníci incidentu byli bez nutnosti použití donucovacích prostředků převezeni k výslechu a po zadokumentování bude případ posuzován jako trestný čin výtržnictví,“ doplnila mluvčí policie Andrea Cejnková.

Původně policie uváděla, že jde o přestupek. Podle ní se ale na stejném místě v tu noc staly dva incidenty a jako přestupek je prověřován právě druhý případ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám