Hlavní obsah

Brutální vražda na Chebsku: Státní zástupce chce pro podezřelé vazbu

Právo, Novinky, mif, rav
Cheb

Dva trestně stíhaní muži, které v pátek zadrželi vyšetřovatelé Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), zůstávají stále v celách. V poutech skončili v souvislosti s případem vraždy, která se odehrála téměř před deseti lety na Chebsku. Státní zástupce v sobotu podal návrh na jejich vzetí do vazby.

Matka zavražděného mladíkaVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

„Oba trestně stíhaní muži strávili noc v policejních celách a v sobotu od rána pokračovaly další procesní úkony a důležité výslechy. Tyto procesy pokračovaly až do pozdních odpoledních hodin, a to i pod dozorem příslušného státního zástupce,“ uvedl mluvčí GIBS Ivo Mitáček.

Foto: Novinky

Zadržený bývalý policista, kterého inspekce podezírá z vraždy.

Podle zjištění redakce je hlavním podezřelým muž, který v době vraždy sloužil u policie na obvodním oddělení v Aši, proto věc řeší GIBS.

„Státní zástupce podal návrh na vzetí do vazby obou trestně stíhaných mužů místně příslušnému okresnímu soudu,“ doplnil Mitáček.

Podle informací Práva bude o vazbě rozhodovat Okresní soud v Chebu.

Muže mučili 

Případ se odehrál 23. listopadu 2008. „Tehdy dosud neznámí pachatelé brutálním způsobem zavraždili šestadvacetiletého mladého muže, kterého na odlehlém místě nedaleko přehrady Bílý Halštrov nejdříve těžce zranili útokem a následně ho zavraždili. Muž následkům mučení a těžkých poranění podlehl na místě,“ přiblížil Mitáček.

Případ byl podle něj v minulosti prověřován tehdejší Inspekcí ministra vnitra a následně předán i západočeské policii. V té době se však nepodařilo shromáždit dostatek důkazů pro něčí obvinění, proto policie věc v srpnu 2009 odložila. Teď je vše jinak.

Mluvčí inspekce k zadrženým mužůmVideo: Rudolf Voleman, Právo

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám