Hlavní obsah

Muž, kterého v Ostravě postřelila policie, je stále v nemocnici. Obviněn nebyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policie zatím neobvinila muže, který se ve středu v Ostravě zabarikádoval v domě a vyhrožoval bombou. Zadržený je stále v nemocnici. Skončil tam poté, co ho jeden ze zasahujících policistů postřelil.

Sanitka odváží do nemocnice postřeleného pachateleVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

„Muž je stále v péči lékařů," řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Kriminalisté podle ní čekají na rozhodnutí soudu, aby mohli v domě udělat domovní prohlídku. Další informace policie nyní zveřejňovat nebude.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zásahová jednotka v Ostravě

Policisté na místo dorazili na základě oznámení příbuzných a známých. Podle nich muž asi měsíc obydlí neopustil a rodina se o něj bála. „Na místě policisté zjistili, že muž žije. Pohledem přes okno zjistili, že v domě může být nástražný výbušný systém. Zahájili jsme vyjednávání,” uvedl ve středu ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Policisté v Ostravě-Porubě

Vyjednávání nebylo úspěšné, hrozilo riziko výbuchu, a proto policisté zásahové jednotky a pyrotechnik vnikli do domu a muže zadrželi. Ještě předtím namířil na policisty svou zbraň, zasahující policisté jej postřelili. Kužel dodal, že při zásahu nastalo i spuštění výbušného systému a policisté museli urychleně objekt opustit.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zásahová jednotka zadržela zabarikádovaného muže.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám