Hlavní obsah

Žena, která nepřežila jízdu sanitkou, se podle řidiče sama odpoutala

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Pacientka, která v pondělí ráno nepřežila cestu sanitkou, se za jízdy sama odpoutala. Tvrdí to řidič sanitního vozu, se kterým v úterý hovořil reportér Práva. Sedmašedesátiletá žena utrpěla smrtelné zranění poté, co šofér reagoval prudkým brzděním na srnu, která mu vběhla do cesty u Kralovic na Plzeňsku.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Řidič sanitky, ve které se žena smrtelně zranila.

Článek

„Paní jsem se snažil pomoct. Okamžitě jsem jel na blízkou základnu záchranné služby a tam pomáhal lékařům s resuscitací. Bohužel krvácení bylo velmi masivní,“ řekl Právu jednačtyřicetiletý saniťák, který krátce po nehodě policistům nadýchal jedno promile. „Byl to zbytkový alkohol. Víc se k tomu vyjadřovat nechci,“ dodal řidič.

Už na první pohled bylo patrné, jak řidiče událost psychicky zasáhla. Při komunikaci se třásl, jen těžko hledal slova. „Tohle se nemělo stát. Samozřejmě je nám strašně líto rodiny zemřelé paní, zatím jsme ale nenašli odvahu se s pozůstalými spojit. Je to stále hodně čerstvé a emoce jsou stále silné,“ vstoupila do rozhovoru řidičova matka a oči se jí přitom zalévaly slzami.

Žena cestovala sanitkou na dialyzační jednotku do plzeňské nemocnice. „Pacientku jsme přebírali ve stavu, kdy byla v bezvědomí a viditelně zraněná. I přes okamžitou resuscitaci ji lékaři již nedokázali oživit,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha.

„Jak došlo ke smrtelnému zranění, je předmětem vyšetřování. Nařídili jsme soudní pitvu, která by měla objasnit příčinu smrti,“ sdělila mluvčí policie Plzeň-venkov Iveta Kořínková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám