Hlavní obsah

Soud prostitutce neuvěřil a policistu zprostil viny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

S čistým štítem odešel v pátek od chebského soudu policista Jiří Vopálenský. Státní zástupce neuspěl s obžalobou, podle které měl Vopálenský vydírat a okrást prostitutku. Pětatřicetiletá Věra Podoláková obvinila o jedenáct let mladšího příslušníka místního oddělení policie, že ji násilím přinutil k sexu a pak ji ještě okradl.

Článek

"Nic z toho se neprokázalo," řekl soudce Karel Velek a Vopálenského zprostil všech obvinění.

Vopálenský si Podolákovou přivedl předloni v prosinci do svého bytu, když se s ní krátce předtím seznámil ve městě. "Tam mu poskytla dobrovolně orální sex. U soudu sama popřela, že by byla k sexu nucena nebo jí bylo vyhrožováno, jak předtím tvrdila," uvedl soudce. V průběhu vyšetřování dostávala výpověď prostitutky trhlinu za trhlinou.

Údajná oběť vypovídala nevěrohodně

"Na policii nahlásila znásilnění, ale v nemocnici, kam ji přivolaná hlídka převezla, si to rozmyslela," řekla Vopálenského obhájkyně Vladimíra Bayerová. Podoláková původně tvrdila , že jí Vopálenský ukradl peníze a stříbrný řetízek. Nedokázala ale určit, kdy ke krádeži mělo dojít.

"Výši údajně odcizené částky několikrát změnila. Navíc krádež peněz na policii nahlásila v minulosti už několikrát. Pak ale oznámení stáhla s tím, že byla opilá. Přiznala se také k dlouholeté konzumaci drog, pod jejichž vlivem měla být i ten večer v přítomnosti policisty," řekla Bayerová.

Viditelně šťastný policista na celou záležitost reagoval slovy. "Mojí velkou chybou bylo, že jsem si vzal do bytu ženu, kterou jsem neznal. Alespoň už mám poučení, i když toho budu celý život litovat," prohlásil.

Rozsudek ještě není pravomocný, státní zástupce si nechal lhůtu pro případné odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám