Hlavní obsah

Hasiči v noci z olomouckého hotelu evakuovali kvůli požáru 150 lidí

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přibližně 150 lidí muselo být evakuováno v neděli po půlnoci z pokojů hotelu na Jeremenkově ulici v Olomouci poté, co v jednom z pokojů vypukl požár. Na místo vyrazilo osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, oheň se však naštěstí nerozšířil a podařilo se jej zlikvidovat již v zárodku. Právo o tom informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v hotelu v OlomouciVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Požár pokoje v devátém patře hotelu byl hasičům nahlášen krátce před 01:00. „Zlikvidoval jej automatický hasební systém, kterému pomohl jeden z ubytovaných, když využil ruční hasicí přístroj,“ uvedl mluvčí tím, že evakuace lidí proběhla ještě před příjezdem hasičů.

„Prostory hotelu nebyly nijak výrazně zakouřeny. Hasiči po kontrole a vyloučení možných skrytých ohnisek odčerpali vodu z prostor, kde bylo kvůli požáru spuštěno automatické hašení,“ konstatoval mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár v olomouckém hotelu se obešel bez zranění

Dramatická situace se podle něj obešla bez zranění. „Ubytované osoby disciplinovaně opustily své pokoje a po dobu nezbytně nutnou zůstaly v recepční hale objektu,“ poznamenal mluvčí s tím, že hostům z pokojů zasažených požárem a kouřem bylo zajištěno náhradní ubytování.

Událost se obešla bez zranění. „Příčina vzniku požáru je v šetření, s největší pravděpodobností jej však způsobila nedbalost jednoho z ubytovaných při manipulaci s otevřeným ohněm,“ dodal Hošák. Výše vzniklé škody zatím nebyla určena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám