Hlavní obsah

Pohřešovaný olomoucký radní byl naposled spatřen v Brně, pátrání pokračuje

Právo, mhr

Policie získala nové poznatky o pohybu pohřešovaného Miroslava Petříka (48), který je olomouckým radním, ředitelem Technických služeb města Olomouce (TSMO) a místopředsedou krajského výkonného výboru ČSSD v Olomouckém kraji. Pátrání po něm vyhlásila policie minulý pátek.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Miroslav Petřík

Článek

Původně byl Petřík podle policistů spatřen naposledy 6. května, kdy odešel ze svého trvalého bydliště v Olomouci. Podle nového zjištění byl o tři dny později v Brně.

„Na základě prověřených informací a poznatků byl poslední výskyt pohřešovaného zaznamenán ve středu 9. května kolem 7:15 hod. na ulici Kobližné v Brně,“ řekla ve středu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté podle ní také vědí, že na sobě měl kostkovanou bundu na zip s drobnými hnědobílými kostkami, límec je prošitý černou látkou z vnitřní strany. „Pod bundou měl modré triko s bílým nápisem a znakem TOM TAILOR 1962 přes celou hruď,“ uvedla mluvčí.

Pohřešovaný má střední postavu a modré oči. Vlasy má krátké, rovné a šedé, uprostřed česané na pěšinku. Muž nosí bradku.

Dlouhá léta v politice

Petřík působí dlouhá léta v politice. Dvě volební období byl náměstkem olomouckého primátora. Nejprve v letech 1994 až 1998 jako nezávislý kandidát za Stranu zelených, následně pak v letech 2002 až 2006 za ČSSD.

Po komunálních volbách v roce 2014 se stal olomouckým zastupitelem a neuvolněným členem městské rady. Je i na kandidátce sociálních demokratů pro podzimní komunální volby v Olomouci.

Petřík je nejen ředitelem, ale i předsedou představenstva městské akciové společnosti Technické služby města Olomouce.

„V současné době mám informace, že představenstvo pověřilo prvního místopředsedu zastupováním předsedy,“ řekl ve středu olomoucký primátor Antonín Staněk (ČSSD) s tím, že situací ve vedení TSMO se bude vedení města zabývat, až to bude aktuální.

Radní čekají, že se objeví

„Pan Petřík byl v minulosti několikrát na delší zahraniční cestě, takže mechanismy pro případ jeho dlouhodobější nepřítomnosti jsou ve firmě nastavené,“ zdůraznil primátor. Připustil, že vedení města se bude muset zřejmě zabývat Petříkovou pozicí radního. „Zatím čekáme, věříme, že se objeví,“ dodal Staněk.

Policisté podle Urbánkové po pohřešovaném nadále pátrají. „Z taktických důvodů nemůžeme ke konkrétním krokům probíhajícího pátrání sdělovat žádné bližší informace,“ dodala mluvčí.

Požádala přitom opět občany, kteří pohřešovaného muže někde viděli nebo vědí, kde se zdržuje, aby ihned policii kontaktovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám