Hlavní obsah

Na Liberecku stále hoří sklad štěpky

Liberec

V bývalém statku v Jindřichovicích pod Smrkem na Liberecku už třetí den hoří sklad štěpky. Požár se už v úterý večer podařilo z 90 procent uhasit, pomohl i noční déšť. Část materiálu ale stále doutná.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hasiči už třetí den likvidují požár skladu se štěpkou.

Článek

„Na místo proto vyrazily čtyři jednotky a také vyšetřovatelé, kteří budou zjišťovat příčiny požáru i výši škod,” řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Pavlína Bílková.

Štěpka hoří od pondělního odpoledne, malou část nechávají hasiči kontrolovaně dohořet.

"Jedna jednotka byla přes noc na místě, kam se vyvážel materiál, aby zabránila případnému vznícení. Druhá jednotka zůstala na místě požáru a kontrolovala dohoření zbylého materiálu. Je to z toho důvodu, že škody budou nižší, než kdyby to prolévali vodou," dodala Bílková. Dnes podle ní budou hasiči s termokamerou dohledávat a hasit případná ložiska hoření a část zbylého materiálu vyvezou a dohasí.

Požár skladu štěpky ve Frýdlantském výběžku byl hasičům nahlášen v pondělí ve 14:15. Nejprve zasáhl delší křídlo bývalého statku, které se využívá jako sklad štěpky a dřeva. Silný vítr ho ale velmi rychle rozšířil na další části budovy. Při příjezdu hasičů už hořel téměř celý skladovací prostor o rozměrech zhruba 50x30 metrů a plameny šlehaly střechou ven.

Reklama

Výběr článků

Načítám