Hlavní obsah

Na Staroměstském náměstí se strhla bitka. Pěstní souboj opilců sledovali turisté i kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rvačku uprostřed turisticky frekventovaného Staroměstského náměstí v Praze sledovaly ve čtvrtek odpoledne desítky lidí i kamery. Spor mezi dvěma muži vznikl kvůli ženě, rváče zadrželi strážníci.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilí muži se porvali na Staroměstském náměstíVideo: MP Praha

 
Článek

Boxerským ringem se stal květinový záhon u památníku Jana Husa. Dva muži se tam na sebe vrhli, přičemž jeden z nich měl podle kamerového záznamu evidentně navrch. Svého souputníka mlátil pěstmi hlava nehlava. Celý souboj sledovali turisté.

Hlídka strážníků byla na místě do dvou minut. „V květinovém záhonu strážníci nalezli jednoho z aktérů konfliktu. Muž měl na sobě roztrhané oblečení a pohmožděniny v obličeji. Druhého muže se strážníkům podařilo dostihnout v nedaleké Celetné ulici,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Dechová zkouška byla u obou mužů pozitivní, měli přes 2,5 promile alkoholu v dechu. Přes tři promile měla také žena, kvůli které měl podle strážníků celý incident vzniknout. „Konflikt měl vzniknout údajným napadením kamarádky jednoho z mužů,“ konstatovala Seifertová.

Zraněného muže převezla s pohmožděninami sanitka do nemocnice. Případ vyšetřuje policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám