Hlavní obsah

Důchodkyně nechala „odborně” zkrátit sousedovy túje, kuriózní spor řešili strážníci

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

U kuriózního sousedského sporu zasahovali opavští strážníci. Jak sdělila mluvčí zdejší městské policie Petra Wittek Stonišová, dvaaosmdesátiletá žena si objednala zahradníka, aby ostříhal přerostlé túje na okraji jejího pozemku. Až později vyšlo najevo, že stromy i pozemek patří sousedovi, který k jejich razantnímu zkrácení nedal souhlas.

Foto: Městská policie Opava

Zahradník prý nevěděl, že sousedka nemá souhlas souseda.

Článek

Incident strážníkům před několika dny oznámil 46letý muž, který po návratu domů zjistil, že šest jehličnanů bylo zkráceno z výšky tří metrů zhruba na polovinu.

„Majitel pozemku hlídce sdělil, že sousedce nedal žádný souhlas ke vstupu na svůj pozemek a navíc v tu dobu nebyl doma. Na základě zjištěných skutečností byla kontaktována podezřelá 82letá žena, která potvrdila, že nechala svého zahradníka ořezat sousedovy túje, protože jí stínily do okna,” sdělila mluvčí.

Důchodkyně na to prý souseda upozorňovala už minulý rok, a to rovnou dvakrát. Ten jí měl vždy přislíbit, že je ostříhá. „Ale neudělal to, a tak se rozhodla, že tak učiní sama,“ uvedla Wittek Stonišová.

Foto: Městská policie Opava

Zahradník prý nevěděl, že sousedka nemá souhlas souseda.

K události se přítomným strážníkům vyjádřil i zahradník, který se podle mluvčí doznal, že túje odborně ostříhal, ale že netušil, že se jedná o cizí pozemek a tudíž ani to, že paní nemá od souseda povolení k úpravě dřevin.

„Vzhledem k okolnostem nebylo možné případ vyřešit na místě, a proto se jím dále budou zabývat příslušné orgány,“ dodala mluvčí strážníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám