Hlavní obsah

Dva mladí lidé spadli v Bruntálu ze skály

Právo, den
Bruntál

Moravskoslezští záchranáři vyjížděli v pátek večer k vážné události na okraj Bruntálu. Na místě záchranáři zjistili, že patnáctiletá dívka a osmnáctiletý mladík spadli ze skály a jsou vážně zranění. Na místo nehody povolali i záchranářský vrtulník.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„O události bylo krajské záchranářské operační středisko informováno před půl osmou večer. Na místo ihned vyjela místní posádka rychlé lékařské pomoci a vyslán byl i vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že mladík s dívkou spadli ze skály z výšky kolem deseti metrů.

„Patnáctiletá dívka byla v okamžiku příjezdu záchranářů v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékaři museli zajistit její dýchací cesty intubací a převést pacientku na přístrojem řízenou ventilaci. Prvotní vyšetření svědčilo pro poranění mozku, vyloučit však nebylo možno ani další zranění,“ uvedl Humpl s tím, že po poskytnutí přednemocniční péče byla dívka vrtulníkem transportována do ostravské fakultní nemocnice.

V péči záchranářů byl rovněž osmnáctiletý mladík, který utrpěl poranění hlavy. „Byl při vědomí a se záchranáři komunikoval, jeho zranění se jevilo jako středně těžké. Po ošetření byl předán do další péče v krnovské nemocnici,“ shrnul mluvčí záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám