Hlavní obsah

Z karlovarské prodejny zmizel briliantový prsten za 1,5 miliónu, policie hledá pár cizinců

Právo, vor
Karlovy Vary
Aktualizováno

Karlovarští kriminalisté pátrají po 35 až 45letém muži a zhruba stejně staré ženě cizí národnosti, kteří jsou podezřelí, že ve středu po poledni společně ukradli v jedné z karlovarských prodejen klenotů briliantový prsten v hodnotě 1,5 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelí v karlovarské prodejněVideo: Policie ČR

 
Článek

Do prodejny hledaná dvojice vešla společně hodinu po poledni, přičemž žena si nechala od prodavačky ukázat drahé prsteny. „Muž využil nepozornosti další prodavačky a z výkladní skříně vyndal zlatý prsten osázený brilianty ve chvíli, kdy prodavačce prstem ukazoval jiný prsten. Poté si jej strčil do kapsy u kalhot. Následně oba z prodejny odešli,“ popisovala mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

Foto: Policie ČR

Podezřelý z krádeže

Oba cizinci do prodejny vstoupili téhož dne již podruhé, protože deset minut před tím tentýž muž v obchodě projevil zájem o jiné prsteny, takže si mohl před krádeží obchod dobře prohlédnout. „Majitel obchodu v odpoledních hodinách zjistil, že jeden prsten ve vitríně chybí. Škoda na prstenu je předběžně vyčíslena na částku přesahující 1,5 miliónu korun,“ podotkla mluvčí policie.

Foto: Policie ČR

Odcizený prsten. Fotografie v nejlepší dostupné kvalitě.

Hledaný muž je vysoké silnější postavy, tmavší pleti, nosí upravený plnovous a má prořídlé tmavé vlasy. Na sobě měl světlou košili s dlouhým rukávem, světle hnědé kalhoty, černé společenské boty. Žena je menší střední postavy, má černé delší vlasy a je tmavší pleti. Na sobě měla černé šaty, černé legíny, světlý svetr a černé boty.

„V případě, že muže a ženu poznáváte nebo máte jakékoli bližší informace k jejich pohybu a pobytu, volejte prosím na linku 158,“ uzavřela Böhmová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám