Hlavní obsah

Muž je podezřelý z týrání štěněte, muselo být utraceno

– Písek
Novinky, Jan Středa

Písečtí policisté řeší od soboty případ muže, který je podezřelý z týrání psa. Na případ upozornili svědci, v bytě podezřelého bylo poté zraněné štěně nalezeno. Veterinář zvíře utratil, muži hrozí v případě prokázání viny až tříleté vězení. V pondělí o tom informovala mluvčí píseckých policistů Kamila Čuřínová.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zvíře měl muž údajně týrat na balkóně jednoho z bytů v Písku v sobotu ve večerních hodinách. Podezřelých zvuků si všimli svědci, kteří věc oznámili městským strážníkům. Případ si nakonec převzali policisté.

Když dorazila policejní hlídka na místo, v bytě podezřelého muže nalezla zraněného psa. Zvíře odvezli policisté na veterinární ošetřovnu. Po konzultaci a zhodnocení stavu psa však veterinář rozhodl, že zvíře musí být utraceno.

Pes byl starý jen necelý rok.

Pachateli hrozí až tři roky

„Vzhledem k závažnosti případu si kauzu převzali písečtí kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat,“ řekla Čuřínová.

Policie nyní shromažďuje potřebné podklady, vyšetřovatel požádá o znalecký posudek. „V případě uznání viny hrozí muži odnětí svobody od šesti měsíců do tří let,“ sdělila Čuřínová.

Případů týrání psa v poslední době přibývá. Ve čtvrtek, tedy jen o dva dny dříve, nalezl muž brutálně ubitého psa v rybníce na Chebsku. Fotky mrtvého zvířete umístil na sociální sítě, doufá v rychlé dopadení pachatele. [celá zpráva]

K dalšímu týrání v tomto měsíci došlo 16. dubna v Děčíně. 26letý muž zde svého psa týral tak surově, že přišel o jedno oko. Muže již policie obvinila, stejně jako v tomto případě mu hrozí tři roky vězení. [celá zpráva]

Nevoli veřejnosti vzbudil případ týraného psa Marleyho z března. Na videu jej týral jeho 24letý majitel. Pes mu byl odebrán, v současnosti se nachází v areálu Animal rescue u Českých Budějovic. Soud požádal o další znalecký posudek, bývalému majiteli hrozí odnětí svobody až na dva roky. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám