Hlavní obsah

Měl v sobě drogy, vyhýbal se vězení. Policejní honička na Kladensku skončila střelbou a požárem

Novinky, jap

Policistům na Kladensku ujížděl ve středu večer muž pod vlivem drog, který se vyhýbal nástupu do vězení. Při honičce naboural policejní auto a zranil dva policisty, vše skončilo střelbou a požárem ujíždějícího vozu. Řidič byl zadržen.

Foto: Týdeník Policie

Řidiče pod vlivem drog policisté dopadli až na dálnici.

Článek

"Policisté si ve Slaném všimli vozidla, jehož dvaačtyřicetiletý řidič jim byl velmi dobře znám. Na výzvy k zastavení ale dotyčný nereagoval a začal ujíždět," řekla Novinkám policejní mluvčí Michaela Nováková.

V průběhu honičky řidič volkswagenu naboural do policejního vozu. Při nehodě byli podle mluvčí zraněni dva policisté, kteří jsou nyní v pracovní neschopnosti.

"Policisté užili hrozby namířenou střelnou zbraní, varovně stříleli do vzduchu a nakonec i přímo na vozidlo," doplnila Nováková.

Foto: Týdeník Policie

Auto dopadeného muže museli po zastavení hasit hasiči.

Ani to ale ujíždějícího řidiče nezastavilo. Dojel až na dálnici D7, kde se ho policistům podařilo zastavit na 17,5. kilometru. Tam ho také za užití donucovacích prostředků vytáhli ven z vozu, ze kterého se už tou dobou kouřilo. O chvíli později začalo auto hořet.

V době příjezdu přivolaných hasičů už auto hořelo v plném rozsahu. Škodu policisté vyčíslili na 30 tisíc korun.

"Muž měl pozitivní test na drogy. Navíc se vyhýbal nástupu do výkonu trestu. Policisté ho proto převezli rovnou do vazební věznice," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám