Hlavní obsah

Žena obviněná z vraždy novorozence v Teplicích je na svobodě

Právo, koc
Teplice
Aktualizováno

Ženu obviněnou ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy propustil v pondělí odpoledne teplický okresní soud na svobodu. Jde o matku dítěte, jehož mrtvé tělo bylo minulý čtvrtek nalezeno v kontejneru na sklo v teplické čtvrti Řetenice. Podle kriminalistů má žena na svědomí smrt novorozeného chlapečka.

Soudce neshledal důvody pro vazbu a ženu pustil na svoboduVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

Soudce nevyhověl návrhu státního zástupce na vzetí devětadvacetileté ženy do vazby. „Ze zadržení jí propustil s tím, že u ní důvody vazby neshledal,“ informoval po jednání novináře státní zástupce František Stibor. Upřesnil, že o vazební stíhání požádal kvůli obavě, že by obviněná mohla na svobodě ovlivňovat svědky, kteří jsou zejména z jejího nejbližšího okolí.

Druhý důvod byl útěkový. Tento důvod později ponechal státní zástupce na úvaze soudu.

Důvody pro vazbu jsem ale neshledal
soudce Milan Ferenc

Soudce si na vazební jednání nechal předvolat matku obviněné i jejího partnera, s nímž má asi čtyřletou dceru. Zhruba sedmiletého chlapce pak má žena z předchozího vztahu. Na dotazy novinářů nikdo z nich neodpověděl.

Soudce Milan Ferenc připustil, že šlo o těžké rozhodování. „Důvody pro vazbu jsem ale neshledal,“ poznamenal.

Mrtvé tělo novorozence našel v kontejneru mladý muž, který ho prohledával. Protože neměl u sebe mobil, zavolal na lidi z blízkého paneláku a ti hned zalarmovali polici. Kriminalisté pak pracovali na místě činu dlouho do noci, v pátek pak policisté v rojnici prohledávali sídliště a kontrolovali obsah všech kontejnerů v okolí. Mezitím výsledek soudní pitvy potvrdil, že se na smrti novorozeněte podílela jiná osoba.

Podezřelou ženu zadrželi policisté v sobotu kolem poledne. „Vypátrána byla na základě vlastního šetření krajských kriminalistů a teplických policistů. K činu se přiznala,“ uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

V případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody od 15 do 20 případně trest výjimečný.

Jen 200 metrů místa, kde bylo tělo nalezeno, se v areálu teplické nemocnice nachází babybox.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám