Hlavní obsah

Z vraždy novorozence v Teplicích policie obvinila matku

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Policisté obvinili v sobotu večer 29letou ženu z Teplic ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Podle kriminalistů má na svědomí smrt novorozeného chlapečka. „Jedná se o matku dítěte, která mu po porodu neposkytla dostatečnou péči a v důsledku toho dítě zemřelo,“ řekla Právu policejní mluvčí Alena Bartošová.

V teplickém kontejneru se našly lidské ostatkyVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

Mrtvé tělo novorozence našel ve čtvrtek večer v kontejneru na sklo v teplické čtvrti Řetenice muž, který ho prohledával. Protože neměl u sebe mobil, zavolal na lidi z blízkého paneláku a ti hned zalarmovali polici. Kriminalisté pak pracovali na místě činu dlouho do noci, v pátek pak policisté v rojnici prohledávali sídliště a kontrolovali obsah všech kontejnerů v okolí. Mezi tím výsledek soudní pitvy potvrdil, že se na smrti novorozeněte podílela jiná osoba.

Podezřelou ženu zadrželi policisté v sobotu kolem poledne. „Vypátrána byla na základě vlastního šetření krajských kriminalistů a teplických policistů,“ doplnila mluvčí.

Policie prohledává okolí nálezu mrtvého novorozence v TeplicíchVideo: Karel Otcovsky, Právo

Obviněnou je podle lidí žijících v lokalitě žena, která bydlí v panelovém domě jen několik desítek metrů vzdáleného od místa nálezu mrtvého dítěte. Byt, ve kterém bydlí s parterem, jejich společnou asi čtyřletou dcerou a sedmiletým synem, kterého má z předešlého vztahu, střeží od sobotního rána policisté.

Nájemníci paneláku se shodují, že si na od pohledu korpulentní sousedce nevšimli, že by byla těhotná. „Vídal jsem jí pravidelně. Vždy byla silná, nepřišlo mi, že by byla v jiném stavu,“ řekl Právu jeden z obyvatel domu.

Foto: Karel Otcovský, Právo

V teplickém kontejneru se našly lidské ostatky.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Policisté prohledávají v rojnicích okolí místa činu.

Obviněná s policií podle Bartošové spolupracuje a k činu se přiznala. „Policisté podají státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněné do vazby. Zároveň si vyžádají znalecké posudky z oboru zdravotnictví,“ doplnila mluvčí.

Obviněná žena žila v Řetenicích podle svědků nejméně pět let. Musela tedy dobře vědět, že jen zhruba 200 metrů od jejího bydliště se v areálu teplické nemocnice nachází babybox.

V případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody od 15 do 20 let, případně trest výjimečný.

Foto: Karel Otcovský, Právo

V teplickém kontejneru se našly lidské ostatky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám