Hlavní obsah

Před kamiónem v protisměru strhla řidička u Chebu auto na poslední chvíli. Policie zveřejnila video

Právo, vor
Karlovy Vary

Hazard s životy druhých – tak by se dalo nazvat počínání 40letého řidiče kamiónu DAF, který na silničním obchvatu Chebu na konci února na plné čáře předjížděl jiný kamión. Policisté o případu informovali v úterý a zároveň publikovali video, které jim poskytla řidička z vozu v protisměru. Je na něm vidět, že musela zajet těsně ke svodidlům, aby se vyhnula čelnímu střetu s kolosem, který se na ni řítil.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión v protisměruVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál 28. února dopoledne. Policisty na něj upozornila právě řidička osobního auta, která jim také vydala záznam z kamery umístěné v jejím voze. Na záběrech je vidět, jak se kamión při předjíždění na plné čáře dostane do protisměru a řítí se na její auto.

„Ohrozil několik vozidel, jejichž řidiči museli zajet těsně k okraji vozovky, aby se tak vyhnuli případnému střetu,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Michal Žáček.

„Policistům se podařilo ztotožnit řidiče zmíněného vozu a šetřením celé události bylo zjištěno, že se řidič nákladního vozu dopustil přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,“ dodal Žáček.

Nerespektování plné čáry teď bude s řidičem kamiónu řešit příslušný správní orgán. „V případě prokázání viny hrozí čtyřicetiletému řidiči sankce ve výši až 10 tisíc korun a zároveň zákaz řízení motorových vozidel v rozmezí od 6 do 12 měsíců,“ uzavřel Žáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám