Hlavní obsah

Automat v Prostějově muži nevydal bagetu, a tak ji vyprostil vysokozdvižným vozíkem

– Prostějov
Právo, Miloslav Hradil

Vysokozdvižným vozíkem se pokusil osmadvacetiletý muž dostat v Prostějově ven z automatu bagetu, která nevypadla poté, co do přístroje vhodil mince. Skončilo to poničením automatu. Muž pak z něj bagetu vzal a odešel. Policie případ šetří a muži hrozí až dva roky vězení za poškození cizí věci. Obviněn zatím nebyl, činu lituje a vzniklou škodu už uhradil.

Foto: Policie ČR

Poškozený automat na bagety

Článek

O případu, který se stal 12. února ve firemním areálu v prostějovské Průmyslové ulici a jehož hlavním aktérem byl zaměstnanec firmy, informoval Právo v úterý policejní mluvčí František Kořínek. Muž se podle něj při výslechu k činu přiznal.

„Uvedl, že během noční služby si z automatu chtěl zakoupit bagetu na svačinu. Po vhození mincí mu však přístroj bagetu nevydal. V domnění, že se zboží někde zaseklo, se přes vydávací otvor neúspěšně pokusil rukou dosáhnout na bagetu. Poté se pokusil automatem zakývat, ale ani to kýžený výsledek nepřineslo,“ uvedl mluvčí.

Muž pak podle něj požádal kolegu, který jel kolem s vysokozdvižným vozíkem, aby mu jej zapůjčil. „Pokusil se automat rozkývat vozíkem. Při tom však došlo k poškození skleněné výplně. Protože měl muž dle svých slov bagetu již zaplacenou, vzniklým otvorem si ji tedy z přístroje vytáhl a z místa odešel,“ konstatoval Kořínek.

Foto: Policie ČR

Poškozený automat na bagety

Poškozením automatu byla způsobena škoda vyčíslená na více než 34 tisíc korun. Policisté čin kvalifikovali jako přečin poškození cizí věci a přečin krádeže.

Podezření z krádeže podle mluvčího Kořínka spočívá v tom, že muž bagetu odnesl. „Zaplatil službu, kterou nedostal, ale jsou jiné mechanismy, jak se jejího plnění domoci,“ řekl Kořínek.

„V rámci výslechu muž projevil lítost nad svým jednáním se zdůvodněním, že „neví, co ho to popadlo“. O upřímnosti jeho lítosti svědčí i fakt, že kontaktoval poškozenou společnost a způsobenou škodu již uhradil,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám