Hlavní obsah

Policisté v Praze pronásledovali prchajícího řidiče, došlo i na střelbu

– Praha

Řidič v Praze v neděli při honičce ohrožoval chodce a najížděl na policisty, kteří pak museli použít i varovný výstřel. Muž se snažil policistům ujet, protože měl zákaz řízení. Hlídka řidiče poznala, takže i když se po zastavení ještě snažil utéct po svých, policisté na něho již čekali u jeho domova, uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Honička začala, když chtěli policisté v neděli kolem 03:15 zkontrolovat vůz v Radlické ulici v Praze 5. Řidič ale na výzvy k zastavení nereagoval. Místo toho šlápl na plyn a začal ujíždět.

„V průběhu pronásledování muž na policisty najížděl. Porušil několik dopravních předpisů a bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky provozu. Proto byl použit i varovný výstřel,” popsal situaci mluvčí.

Pronásledování trvalo přes deset minut a skončilo až v Kettnerově ulici v Praze 13.

„Řidič z vozidla utekl. Nicméně policisté už věděli, o koho jde. Poznali ho, protože ho již v minulosti stavěli a věděli, že má zákaz řízení. Počkali si tak na něj před místem bydliště, kde ho zadrželi," doplnil Rybanský. Řízení měl řidič zakázáno až do října letošního roku

Reklama

Výběr článků

Načítám