Hlavní obsah

Ozbrojení muži přepadli hlídače bazénu v Podolí a chtěli do trezoru. Policie zveřejnila video

– Praha

Ozbrojení a maskovaní lupiči přepadli v noci na pátek hlídače plaveckého bazénu v pražském Podolí. Spoutali ho a musel je dovést k trezoru. Z něho si pachatelé nakonec nic neodnesli, protože ho nedokázali otevřít. Policie v pátek zveřejnila záběry z bezpečnostních kamer a požádala případné svědky o pomoc pátráním po pachatelích.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupiči šli s hlídačem přes pánské šatnyVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídač byl kolem druhé hodiny v noci na pochůzce kolem venkovních bazénů, když ho přepadli dva muži s pistolemi a v taktických vestách. Nasadili mu pouta a rozkázali, aby je dovedl k trezoru.

„Do toho se však nedokázali dostat, a navíc je vyrušil pekař, který v ten okamžik přivezl zboží. Muži pak z místa přepadení utekli s nepořízenou,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Kriminalisté žádají případné svědky, kteří viděli v okolí plaveckého stadiónu mezi 01:00 a 03:20 cokoliv podezřelého, aby se jim ozvali. Policistům pomohou také záběry z palubních kamer vozidel, jejichž řidiči v té době projížděli okolo.

„Podstatné jsou v této souvislosti i ulice Na Kavčích horách, Břidlická a okolí, kde měli pachatelé činu pravděpodobně připravené vozidlo,“ konstatoval Daněk.

Mluvil česky

Jeden z lupičů byl podle policie menší, měřil asi 168 až 170 cm a byl hubené postavy. Přes hlavu měl kuklu s otvorem, přes který bylo vidět, že má oteklé oči. Mluvil česky bez přízvuku.

Druhý z mužů byl vyšší, měřil asi 180 centimetrů, a byl rovněž štíhlé postavy. Přes hlavu měl také černou kuklu. Při přepadení nemluvil. „Oba byli oblečení do černého a na sobě měli taktické vesty,“ vylíčil mluvčí Daněk.

Jakékoliv informace o pachatelích přijme linka 158. Za loupež jim v případě dopadení hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám