Hlavní obsah

Policie obvinila otce z Pardubic z vraždy čtrnáctidenní dcery

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Ve vazbě skončil ve čtvrtek 28letý muž z Pardubic, kterého policie podezírá z toho, že způsobil smrt své čtrnáctidenní holčičky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ke smutné události došlo ve středu v dopoledních hodinách v Pardubicích. Na záchrannou službu se obrátil muž s tím, že miminko je ve velmi vážném zdravotním stavu. Do sídlištního bytu okamžitě zamířila záchranná služba společně s pardubickými policisty. Holčička však i přes veškerou poskytnutou pomoc zemřela,“ potvrdila Právu otřesný případ mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

„Hned z počátku události vyšly najevo některé podezřelé skutečnosti, které vzhledem k počáteční fázi vyšetřování nemůžeme blíže specifikovat. Z tohoto důvodu si věc převzali pardubičtí krajští kriminalisté a ti okamžitě nařídili provedení soudní pitvy holčičky,“ dodala mluvčí.

Už předběžné závěry soudní pitvy jednoznačně ukázaly, že holčička zemřela násilnou smrtí. „Provedeným prověřováním policisté došli k závěru, že za smrtí miminka stojí jeho otec, který ho doma po krátkou dobu hlídal sám bez přítomnosti matky. Muž byl následně obviněn z trestného činu vraždy na dítěti mladším 15 let, za což mu hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let, případně trest výjimečný,“ informovala Janovská.

Kriminalisté dali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby a soudce ve čtvrtek návrh akceptoval, tudíž muž je nyní stíhaný vazebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám