Hlavní obsah

Za ukousnutý nos a vyhrožování dostal muž čtyři a půl roku vězení

Právo, Miroslav Homola
Brno

Na čtyři a půl roku do vězení s ostrahou poslal ve čtvrtek Krajský soud v Brně 44letého Roberta Ellingera za těžké ublížení na zdraví a vyhrožování. Dosud bezúhonný Ellinger loni v červnu v Brně při šarvátce ukousl kus nosu muži, který byl u něj na návštěvě. V červenci pak v baru vyhrožoval dívce, s níž se dostal do konfliktu kvůli poslechu hudby. Odsouzený i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Během hlavního líčení byly promítány i záběry z bezpečnostních kamer před barem Druhá kolej. Ellingerovi však nepomohly, jak doufal.

Článek

Červnové potyčce předcházely spory v Ellingerově rodině. Jeho družka, se kterou má muž dítě, se chtěla odstěhovat ke své matce do Chebu. „Byl jsem z toho nešťastný a bál jsem se, že pokud i s malou odjedou, tak už je možná ani nikdy neuvidím,“ líčil u soudu Ellinger.

Tíživou situaci řešil muž noční procházkou Brnem a konzumací několika piv. Když se pak krátce před třetí ráno vrátil do bytu, kde mimo jeho rodinu spala i matka družky a také její tehdejší přítel z Chebu, snažil se právě s tímto mužem o svých obavách mluvit.

Zřejmě to nebyl dobrý nápad. Do jejich zprvu poklidné debaty se vmísila matka družky, která k Ellingerovi neskrývá odpor, a nastala hádka a konflikt, během něhož Ellinger muži z Chebu ukousl podle znalců zcela čistě 30 až 40 procent nosu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Robert Ellinger před soudní síní

Pro poškozeného to znamenalo několik operací, dlouhodobou nemoc a také ztrátu společenské prestiže.

„Opravdu mě to velmi mrzí a zaplatím všechny potřebné náklady, znovu se panu poškozenému, se kterým jsem si vcelku rozuměl, omlouván,“ uvedl obviněný, od nějž se nakonec rodina neodstěhovala. Podle vyjádření družky se stará jako vzorný táta.

Vyhrožoval kvůli hlasité hudbě

Tento čin nebyl jediný, z kterého se Ellinger u soudu zpovídal. V polovině července se totiž dostal do dalšího konfliktu, tentokrát s partou hostů v brněnském baru Druhá kolej.

V líčení toho, co přesně se mezi opilým Ellingerem a rovněž opilými hosty stalo, se obě strany poněkud rozcházejí, podle soudu se každopádně muž dopustil nebezpečného vyhrožování a výtržnictví.

Z dostupných líčení vyplývá, že se Ellinger dostal do sporu s dívkou – prý kvůli hlasitému poslechu hudby Daniela Landy, což se muži nelíbilo. Údajně mluvil o tom, že ji zabije nebo že jí uřízne hlavu.

Slečnu, která, jak sama přiznala, vrazila Ellingerovi pár facek, také ohrožoval střepem z rozbitého půllitru. Byť se to obešlo prakticky bez zranění, má poškozená podle vlastního vyjádření z útoku dodnes psychické problémy.

„Z našeho pohledu však šlo pouze o činnost demonstrativní, kdy vyhrožování zabitím nemyslel obviněný vážně,“ uvedl předseda senátu Milan Žďárský.

Trest, který Ellingerovi uložil, je souhrnný za oba zmiňované činy. Ellinger, kterému hrozila sazba od tří do deseti let, si ponechal lhůtu na odvolání, stejně jako státní zástupce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám