Hlavní obsah

V kovošrotu nedaleko nádraží v Kolíně hořel elektroodpad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín
Aktualizováno

V Kolíně ve Starokolínské ulici nedaleko vlakového nádraží v úterý hořelo v areálu kovošrotu. Oheň zachvátil hromadu elektroodpadu, hořelo na ploše zhruba 25 krát 25 metrů. Nikdo se nezranil, řekl mluvčí krajských hasičů Petr Svoboda. Vedení města vyzvalo obyvatele, aby nevětrali. Požár se hasičům podařilo uhasit zhruba po třech hodinách kolem. Předběžná škoda je sedm milionů korun.

Požár v Kolíně Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Dým z požáru byl vidět do několika kilometrů. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu.

„Zatím nemáme informace, že by lidem hrozilo nebezpečí. Vydali jsme varování, aby lidé nevětrali, především na zálabské části, na místě jsou lidé z odboru životního prostředí, hasiči, míří tam inspekce životního prostředí. Domníváme se, že k žádnému bezprostřednímu ohrožení nedojde, neměly by tam být žádné chemické látky," řekl starosta Kolína Vít Rakušan (Změna pro Nymburk).

Foto: Pavel Jaňurek

Požár v Kolíně

Mluvčí hasičů Svoboda dodal, že městský rozhlas každou půlhodinu hlásil informaci o tom, aby lidé nevětrali. Místostarosta Kolína Michael Kašpar na Facebooku uvedl, že požár pravděpodobně způsobila závada na drtiči šrotu. Mluvčí hasičů tuto informaci nepotvrdil.

Foto: Pavel Jaňurek

Požár v Kolíně

Příčinu požáru musí určit vyšetřovatel,“ řekl Svoboda. Majitel objektu předběžně odhadl škodu na sedm milionů korun, přesná výše škody ale bude podle Svobody určena až ve spolupráci s vyšetřovatelem.

Foto: Pavel Jaňurek

Požár v Kolíně

Hasiči hromadu elektroodpadu prolili vodou, byl také nařízen 24hodinový dohled nad požářištěm. Pokud se odpad znovu nerozhoří, bude místo oficiálně předáno majiteli.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Čtvrtý je nejzávažnější, bývá vyhlašován v případech, kdy oheň ohrožuje více než tisíc lidí, celé obce nebo plochy území nad jeden kilometr čtvereční.

Reklama

Výběr článků

Načítám