Hlavní obsah

Sedmnáctiletá dívka jela do Brna 200 kilometrů taxíkem. Když měla platit, dala se na útěk

Novinky, Jan Středa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Celostátně hledanou dívku, která utekla z diagnostického ústavu, zadrželi policisté v neděli poté, co se nechala odvézt taxíkem z Českých Budějovic do Brna, načež se pokusila utéct bez placení. O události informovali brněnští strážníci, kteří přijeli po zavolání taxikáře a kteří dívku předali Policii ČR. Škoda činí 5073 korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Sedmnáctiletá dívka nastoupila v Českých Budějovicích do taxíku a nechala se odvézt až do dvě stě kilometrů vzdáleného Brna. Zastavit chtěla u brněnského hlavního nádraží, na zaplacení ale neměla.

„Dívka volala svému příteli, který měl peníze donést. Muž se ale nedostavil,“ sdělil mluvčí brněnských městských strážníků Pavel Šoba.

V nestřeženém okamžiku dívka z taxíku vystoupila a pokusila se utéct. Taxikář ji ale po pár metrech dostihl a zavolal policii. Strážníci, kteří na místo přijeli, zjistili, že je dívka hledaná. Předali ji proto do rukou Policie ČR.

„Po dívce bylo vyhlášeno pátrání, protože utekla z diagnostického ústavu,“ řekla mluvčí brněnské policie Andrea Cejnková.

Taxikáři dívka způsobila škodu v hodnotě 5073 korun. O případném obvinění zatím policisté neinformovali. „Jelikož dívka není dospělá, hrozil by jí případný trest pouze poloviční,“ upřesnila Cejnková.

Reklama

Výběr článků

Načítám