Hlavní obsah

Střelec z azylového domu policisty potupil, jednoho odzbrojil v pokoji

Právo, Novinky, pab, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice
Aktualizováno

Střelec, který v úterý postřelil dva policisty v Domažlicích, podle zjištění Práva odzbrojil muže zákona v pokoji azylového domu. Případem se už začala zabývat Generální inspekce bezpečnostních sborů. Střelec následně spáchal sebevraždu střelou do hlavy.

Padly tři rány, řekl svědek střelbyVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Podle informací Práva byl 34letý psychicky nemocný střelec u sanitky, když na místo přijela přivolaná hlídka. Ta s ním poté odešla zřejmě pro nějaké věci zpátky do pokoje, kde muž na policisty zaútočil a sebral jim zbraň. Posléze se z pokoje ozvala střelba.

Policie se k samotnému incidentu vyjádřila po poledni. „Muž v době příjezdu policie utekl do domu, kde došlo k incidentu a ke střelbě. Jedna z verzí je, že muž vytáhl policistovi zbraň. V současné chvíli probíhá vyšetřování a budou vyslechnuti také policisté, kteří jsou hospitalizováni,“ uvedla v úterý odpoledne mluvčí policie Martina Korandová.

BEZ KOMENTÁŘE: Při střelbě v azylovém domě byli zraněni policistéVideo: Patrik Biskup, Právo

„Byl jsem v pokoji a slyšel jsem tři výstřely. Raději jsme nevycházeli a zamkli jsme se. S mužem jsem se bavil, byl nemocný, ale byl bez problémů,“ řekl svědek střelby Dušan Giňa.

Mluvčí policie ke střelbě v DomažlicíchVideo: Patrik Biskup, Právo

Na místě jsou pracovníci odboru vnitřní kontroly a detektivové Generální inspekce bezpečnostních sborů. „Mohu potvrdit, že inspekce přijela na místo události. Byli postřeleni dva policisté a jeden muž zemřel. Střílelo se služební zbraní,“ řekl Právu mluvčí inspekce Ivo Mitáček.

Foto: Právo

Záchranáři na místě střelby

Útočník byl podle ředitele Diecézní charity Plzeň, která azylový dům provozuje, klient, u něhož se zhoršil zdravotní stav a měl být převezen do nemocnice. V domě bydlel asi rok a trpěl schizofrenií.

Foto: Právo

Záchranáři na místě střelby

„Byl plně kompenzován, jeho stav byl plně stabilizován a spolupracoval na odstranění svých problémů. Hledala se cesta, jak mu pomoci. Zhruba před pár dny přestal brát léky a jeho stav byl komplikovanější," popsal ČTK Lodr.

Mužův stav se zhoršil v noci na úterý, ráno byl proto přivolán psychiatr. "Bylo rozhodnuto, že je třeba toho pána neprodleně odvézt na vyšetření a hospitalizovat," uvedl Lodr. Muž podle něj odmítl nastoupit do sanitky, a proto musela být přivolána policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám