Hlavní obsah

Nehoda kamiónů zablokovala dálnici D5 na Tachovsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Nehoda dvou kamiónů zablokovala odpoledne dopravu na dálnici D5 u Kladrub na Tachovsku ve směru na Rozvadov a dál do Německa. Kamióny se srazily na 116. kilometru před 16:00 a dálnici bylo nutno uzavřít. V 17:30 byl provoz obnoven jedním pruhem. Při nehodě se zranili dva lidé, oba byli při vědomí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policejní mluvčí Hany Kroftové se srazily dva zahraniční kamióny. Jeden cizinec zřejmě kvůli defektu zastavil a opravoval vozidlo, zezadu do něj narazil druhý nákladní vůz.

Na místo vyjely sanitky i vrtulník letecké záchranné služby. Zhruba čtyřicetiletý řidič kamiónu utrpěl středně těžké poranění, byl transportován leteckou záchrannou službou na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni, uvedla Andrea Divišová ze záchranné služby.

Na místě se ihned po nehodě vytvořily kolony. Po uzavření dálnice policie odkláněla provoz ve směru z Plzně do Rozvadova a do Německa na 107. kilometru u Ostrova u Stříbra, zpět na dálnici se auta vracela na exitu na 119. kilometru u Benešovic, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám