Hlavní obsah

Mrtvý nalezený na ulici ve Vyškově byl ubodán, útočník se sám přihlásil

– Vyškov
Právo, pko

Mrtvý muž, kterého našli ve čtvrtek ve Vyškově, byl zavražděn. Na ulici jej zřejmě ubodal jeho 33letý známý, který se posléze sám přihlásil na policii. Ta ho už obvinila z vraždy. Policie původně informovala jen o nálezu mrtvoly s tím, že prověřuje, zda jde o vraždu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační fotografie

Článek

Za vraždou podle všeho stály osobní spory, které vyvrcholily až fyzickým napadením, po kterém zůstal ležet v tratolišti krve třiapadesátiletý muž. „Při řešení konfliktu sáhl třiatřicetiletý muž po noži a tím způsobil o dvacet let staršímu poškozenému mnohačetná bodnořezná poranění. Muž na místě způsobeným zraněním podlehl,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Ve čtvrtek policisté informovali jen o nálezu mrtvého muže. [celá zpráva] Kriminalisté na místě případ zdokumentovali a začali pátrat po pachateli. Získané informace je poté navedly na možného pachatele.

„Zvlášť když zjistili, že oba muži mají delší osobní spor, soustředili se na tuto stopu. Postupně ověřovali místa možného výskytu pachatele. To unikajícího muže ve svízelné situaci donutilo, aby se kriminalistům sám přihlásil,“ dodal policejní mluvčí s tím, že pro zadrženého muže už státní zástupce žádá vazbu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám