Hlavní obsah

Dítě přišlo na svět v sanitce za osm minut. Pohlaví se rodiče dozvěděli od záchranářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník

Mezi tragickými nehodami a těžkými zraněními vyjíždějí někdy záchranáři také k pozitivním případům. V pondělí se během osmi minut narodila holčička v sanitce záchranné služby na Mělnicku. Pohlaví dítěte se rodiče dozvěděli až od záchranářů.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Novorozenec se v sanitce narodil za osm minut.

Článek

Na záchrannou službu se v pondělí odpoledne obrátil muž z Mělnicka, který dispečerovi sdělil, že jeho žena začala rodit a nezvládne s ní dojet do porodnice. Před příjezdem záchranářů ženě odtekla plodová voda.

„Po příjezdu na místo posádka dovedla ženu do sanitního vozu, kde už měli záchranáři připravený tzv. porodní balík. Ten je součástí všech sanitek, aby byly posádky schopny provést náhlý porod v terénu. Věci pak nabraly velmi rychlý spád a do osmi minut bylo miminko na světě,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

„Maminka byla statečná a jistě velmi šťastná, ale i já jsem byla zaplavena krásným pocitem z příchodu nového človíčka, že to musel být kolega, kdo rodičům oznámil pohlaví miminka,“ svěřila se zasahující záchranářka Blanka Křováčková

Doplnila, že za 20 let u záchranářů je to její sedmý porod v sanitce. Zdravotníci novorozenou holčičku zabalili do termofolie a převezli do nemocnice. „Pyšný otec si ještě stačil pořídit několik nezbytných fotografií do rodinného alba,“ uzavřela Effenbergerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám