Hlavní obsah

Převrácený kamión rozdrtil řidiče

Novinky, Petr Knötig
BRNO

Tragická nehoda si na dálnici D1 poblíž Popůvek na Brněnsku v pondělí ráno vyžádala život řidiče kamiónu volvo. Zřejmě nezvládl předjíždění nákladního auta Liaz s nákladem zeleniny, narazil do něj a pak se převrátil. Do vozu ležícího na střeše ještě najela dodávka a osobní auto. Řidiči z těchto dvou vozů utrpěli těžká zranění.

Článek

"Ani nevím jak se to seběhlo od začátku, ale byla to rána jak hrom. Ze zadu do mě narazil kamión, který mě roztočil a já jsem vjel do stráně. Když jsem se zastavil, tak už ležel převrácený na střeše a v tom okamžiku do něj narazila bílá dodávka a ještě jedno auto. Byl to pro mě šok," řekl na místě nehody řidič liazky, který se zřejmě podruhé narodil.

Hromady zboží uklízeli hasiči

Z havarovaných aut se na dálnici vysypalo zboží. Mezi zelím a cibulí z liazky se povalovala spotřební elektronika, brýle nebo i barva. Na místo tragédie dorazili nejen policisté a hasiči, ale také celníci. Ti dohlíželi na překládku zboží, které původně mířilo do celního skladu. Náklad skládali hasiči na kraj dálnice, aby ho mohlo náhradní nákladní auto odvézt.

"Kritický úsek je od rána neprůjezdný. Odklon přes obec Ostrovačice potrvá až do odpoledne. Na okolních silnicích, kudy policie odklání provoz, se tvoří fronty a je třeba, aby řidiči dávali větší pozor a jeli opatrně. Příčiny nehody zatím přesně neznáme," uvedla mluvčí jihomoravské policejní správy v Brně Dagmar Bartoníková.

Reklama

Výběr článků

Načítám