Hlavní obsah

Muž obtěžoval bývalou přítelkyni, poslal jí 5000 esemesek

– Břeclav

Muž v Břeclavi podle policie dlouhodobě obtěžoval svoji bývalou přítelkyni, poslal jí bezmála 5000 textových zpráv. Za nebezpečné pronásledování mu hrozí až roční vězení. V pondělí to uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena se na policii obrátila poté, kdy už déle nemohla strpět množství obtěžujících textových zpráv, které jí její bývalý přítel posílal. Podle policie to trvalo více než 2,5 roku.

„Muž ženě zasílal zprávy z různých mobilních telefonů, a to převážně ve večerních či nočních hodinách. Obsahem textů byly hlavně výčitky a vulgární nadávky,” uvedla mluvčí. Žena na tom byla po psychické stránce podle policie velmi špatně, mužovo chování ji omezovalo v běžném i pracovním životě.

Policie mužovo jednání uzavřela jako stalking. „Kolegové mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu nebezpečné pronásledování, za který si může vysloužit až roční pobyt za mřížemi,” doplnila mluvčí.

Případ není ojedinělý. Policie na Břeclavsku loni klasifikovala sedm případů jako nebezpečné pronásledování. V letošním roce jde o třetí případ, který prověřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám