Hlavní obsah

Manžele na Písecku zavraždili kvůli zisku, oběti dostaly dvacet ran nožem

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek
Aktualizováno

Čtyřiatřicetiletý muž a o pět let mladší žena ze Slovenska zavraždili v lednu podle kriminalistů 59letého muže a jeho o pět let mladší manželku v mobilním domě v Dobešicích na Písecku kvůli zisku. Svým obětem zasadili nožem přes dvacet ran. Oba obvinění jsou ve vazbě a za loupežnou vraždu jim hrozí až doživotní vězení.

Foto: Policie ČR

Dvojice chvíli po svém zadržení v Rumunsku

Článek

„Žena se znala s poškozenými a odcizili tam nějaký majetek, který zatím nechci specifikovat. Obvinění zasadili obětem více než dvacet ran nožem. Byla to velmi brutální vražda,“ uvedla v pátek vyšetřovatelka případu Renáta Miková.

Policisté přišli na stopu obviněných díky svědkovi, který projížděl ve voze kolem mobilního domku a měl v něm kameru. „Zjistili jsme, že poblíž parkoval vůz Mercedes Benz černé barvy a také, kdo s ním v té době jezdil. Měli jsme tedy totožnost podezřelých, kteří unikali dále na Slovensko a do Rumunska,“ konstatovala Miková.

Foto: Policie ČR

Mrtvé našel jejich syn v mobilheimu.

Rumunští policisté nakonec dvojici zadrželi v penziónu poblíž moldavských hranic a 12. února byla vydána do České republiky.

Kriminalisté jsou přesvědčení, že s nožem útočili oba obvinění, kteří však zatím mlčí. „Využili svého práva a odmítají vypovídat,“ poznamenala Miková.

Pachatelé manželský pár ubodali 7. ledna v mobilním domě u rybníka v katastru obce Dobešice v části Pazderna. O den později objevil těla rodičů jejich syn.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám