Hlavní obsah

Muž hrozil v bance zbraní a chtěl peníze. Chytili ho, než stihl s lupem utéct

Právo, ape

Až 12 let vězení hrozí lupiči, který v pátek přepadl banku v Chebu. Maskovaný muž v bance hrozil zbraní a požadoval peníze. Pracovnice banky mu vydala několik desítek tisíc korun, ale podařilo se jí také zapnout tísňový hlásič. Přivolaná policejní hlídka pak lupiče ještě na místě zadržela. Později vyšlo najevo, že má 38letý muž z Karlovarska na svědomí i několik dalších přepadení.

Policisté chytili muže, který přepadl banku v ChebuVideo: Policie ČR

 
Článek

Oznámení o přepadení banky přijali policisté v pátek krátce před 15. hodinou. Maskovaný muž údajně přistoupil v bance k přepážce a pod hrozbou zbraně po pracovnici banky požadoval peníze.

Žena za přepážkou z obavy o svůj život hrozbu uposlechla a vydala mu několik desítek tisíc korun, které si lupič schoval do tašky. To mu však nestačilo a požadoval další peníze.

„Avšak než mu je žena stačila přinést, přijela na místo přivolaná policejní hlídka, která muže na místě činu v bance zadržela i s vydanou finanční hotovostí,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Foto: Policie ČR

Lupič při přepadení v chebské bance

Muže policisté převezli na služebnu. „Kriminalistům při svém výslechu začal sdělovat skutečnosti, na jejich základě zjistili, že muž má na svědomí přepadení několika dalších různých institucí v Karlovarském a Ústeckém kraji za posledních šest let,“ dodala Krejčí. Celkem při těchto přepadeních přišel na bezmála dva milióny korun.

Policisté muže obvinili z loupeže. Na rozhodnutí soudu o vazbě čeká v policejní cele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám