Hlavní obsah

U dálnice D11 hoří v areálu mrazíren, škoda je až 100 miliónů

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Několik jednotek hasičů zasahuje u požáru v areálu mrazíren na Praze-východ. Kvůli problémům s dopravou vody vyhlásili zvláštní stupeň poplachu. Požár nemají stále pod kontrolou, kouř zahalil dálnici D11. Žádní zranění zatím hlášeni nejsou. Škodu majitel předběžně vyčíslil na 100 miliónů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: U dálnice hoří areál mrazírenVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Požár nemáme pod kontrolou, byla povolána chemická jednotka. Starostové okolních obcí byli informováni, aby varovali lidi, že by neměli větrat. Hoří jedna z plechových hal,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Petr Svoboda s tím, že zásah potrvá až do soboty.

Foto: Pavel Jaňurek, Právo

Požár mrazíren u dálnice D11

Podle něj hoří izolace mezi stěnami, a proto stoupá hustý černý kouř, který lze vidět z velké dálky. Zásah je komplikovaný, protože po vyhoření izolace se prohřeje plech a padá. Svoboda odpoledne upřesnil, že požár likviduje 40 jednotek, které musejí kyvadlově dovážet vodu.

Foto: www.dopravniinfo.cz

Kouř z požáru na dálnici D11

Na pomoc vyjeli také hasiči z Prahy se speciálním zařízením, které dokáže vodním paprskem proříznout různé materiály a uvnitř pak rozprášit vodní mlhu.

Foto: HZS Libereckého kraje

Speciální zařízení Cobra

Příčiny požáru nejsou známy. Škodu majitel odhadl na 100 miliónů korun. Policie preventivně snížila rychlost aut na dálnici.

Nejde zdaleka o první požár v areálu bývalých mrazíren. V roce 2012 tam hasiči likvidovali požár jedné z hal, příčinou byla nedbalost. Při rozebírání konstrukce prázdného objektu byly porušeny požární předpisy. Rozsáhlý požár likvidovali hasiči v areálu mochovských mrazíren také o dva roky dříve, kdy se vznítila bývalá výrobní hala.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hasiči zasahují u rozsáhlého požáru v areálu mrazíren v Mochově

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám