Hlavní obsah

Dvojice na Písecku odvezla muže do lesa a vydírala ho

– Písek • Aktualizováno
Právo, kal

Kriminalisté v pátek hledali ženu, která se měla podílet na vydírání muže na Písecku. V souvislosti s případem už před několika dny policisté zadrželi dva muže. Ti začátkem ledna donutili jiného muže nastoupit do auta pod záminkou řešení údajného dluhu, načež ho odvezli do lesa, kde po něm požadovali podepsání různých listin. Po zveřejnění své podoby v médiích se hledaná žena ozvala kriminalistům.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zadržení muži oběť fyzicky napadali, a dokonce jí vyhrožovali pistolí. Muž pod nátlakem dokumenty podepsal. Jeden z obviněných měl dále po poškozeném pod pohrůžkou pistole požadovat peníze, které měl u sebe. Napadený agresorovi nakonec peníze vydal. V následujících dnech měli obvinění muže opakovaně vyhledávat, vyhrožovat mu a zastrašovat ho, aby nic z toho, co se stalo, neoznamoval,“ uvedla mluvčí písecké policie Kamila Ingrišová.

Kriminalisté dva hlavní podezřelé zadrželi 20. února. Podle informací Práva nebylo vyděračům více než 30 let. „Vyšetřovatel zahájil proti mužům trestní stíhání a podal podnět k návrhu na vzetí mužů do vazby, kterému soud vyhověl,” informovala Ingrišová.

Policisté hledali i osmadvacetiletou ženu, která se podle nich měla na vydírání také podílet. „Pokud by někdo hledanou ženu poznal a věděl, kde se nachází, ať volá policejní linku 158,“ požádala v pátek Ingrišová s tím, že za vydírání a loupež hrozí trojici několik let za mřížemi.

Hledaná žena během pátku ozvala píseckým kriminalistům. „Žena byla několik týdnů nekontaktní, nekomunikovala, někde se zkrátka schovávala. Proto jsme se rozhodli, že nestačí vyhlásit celostátní pátrání, ale že zveřejníme její fotku v médiích,“ řekla Ingrišová s tím, že když ji v pátek policisté kontaktovali, vzala telefon a pak se dostavila na policejní služebnu. „Vyšetřovatel provedl všechny potřebné úkony trestního řízení,“ dodala bez podrobností policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám