Hlavní obsah

Seniorka měla v ukradené kabelce i kartu s PIN kódem. Přišla o desítky tisíc

Novinky, Jan Středa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

O 80 tisíc korun přišla žena, které zloděj v Ostravě-Zábřehu ukradl kabelku, v níž měla i platební kartu s uvedeným PIN kódem. Kabelku jí sebral zřejmě v ordinaci u lékaře. Po muži teď pátrá policie.

Foto: Policie ČR

Podezřelý muž, který vybíral z účtu.

Článek

O kabelku přišla žena 5. ledna. Ke své smůle v ní měla kromě platební karty také PIN kód, který umožnil pachateli mezi 5. a 8. lednem na několika místech v Brušperku a Ostravě opakovaně vybrat peníze.

Foto: Policie ČR

Pachatel krádeže

Z účtu jí stihl ukrást 80 tisíc korun, i proto, že seniorka krádež oznámila až později. Nesvěřila se ani svým blízkým, až následně zdravotní sestře, která jí pomohla se zablokováním karty.

Foto: Policie ČR

Pachatel krádeže

Totožnost zloděje zatím není známá, ale jeho přibližnou podobu policisté znají - zachytily ho totiž kamery na bankomatech.

„Žádáme svědky, kteří poznají muže na fotografiích, aby nás kontaktovali na lince 158. Za pomoc děkujeme,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

V případě dopadení hrozí pachateli až na pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám