Hlavní obsah

Mladík s atrapou bomby přepadl v Praze banku, odnesl si několik desítek tisíc

Praha

V pátek odpoledne vyrazili policisté i pyrotechnik do pražských Dejvic. Podle oznámení tam měl jednu z bank v Dejvické ulici přepadnout mladík, vyzbrojený vzkazem a údajnou bombou. Pracovnice banky mu v úleku vydala několik desítek tisíc. O případu informoval v sobotu mluvčí pražské policie Jan Rybanský, který zároveň vyzval veřejnost k pomoci při pátrání po pachateli.

Foto: Policie ČR

Policie po pachateli pátrá

Článek

„Podle oznámení přišel do provozovny muž, který přistoupil k přepážce a podal zaměstnankyni lísteček s textem „Dej mi všechny peníze“,” popsal Rybanský. „Svůj psaný požadavek navíc zdůraznil položením balíčku na přepážku s tím, že je to bomba,” dodal s tím, že zaměstnankyně banky se výhrůžky zalekla a vydala muži desítky tisíc korun.

Mladík z banky utekl, „bombu” tam ale nechal. Policejní pyrotechnik následně konstatoval, že šlo pouze o atrapu výbušniny.

Foto: Policie ČR

Detail obličeje údajného pachatele

Po muži, kterému v případě odsouzení hrozí až deset let vězení, policie intenzívně pátrá. „Pokud ho poznáváte, prosím neváhejte a kontaktujte bezplatnou tísňovou linku 158,” uvedl policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám