Hlavní obsah

Zloděj okradl v pražské MHD studenta na vozíku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté pátrají po zloději, který v lednu v MHD okradl muže na vozíku. Vzal mu mimo jiné platební kartu, kterou následně platil mladý muž. Škodu policie vyčíslila na 10 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamery zachytily mladíky, jak platí ukradenou kartou Video: Policie ČR

 
Článek

Okradený muž, který je zároveň studentem, se obrátil na policisty s tím, že cestoval MHD ze Smíchova na Jarov a během cesty přišel o svou peněženku.

„Tu měl uloženou v tašce, která byla zavěšená přes madlo vozíku. Invalidní student, který při takových cestách musí využívat asistenta, na krádež přišel až na pokoji na kolejích,“ uvedl v pátek mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Muž měl zaplatit ukradenou kartou

Než na krádež student přišel, někdo stačil kartou několikrát zaplatit a způsobit mu tak škodu skoro 10 tisíc korun.

„Policistům se podařilo zajistit kamerové záznamy podezřelého muže, který platební kartou platil. Jednou byl v obchodě ještě s jiným mužem a podruhé se ženou,“ konstatoval Daněk s tím, že linka 158 přijme informace o jejich totožnosti.

Za trestný čin krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám