Hlavní obsah

D5 zasypaly po nehodě polymerové kuličky

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun
Aktualizováno

Dálnice D5 byla u Zdic ve směru na Plzeň v úterý tři hodiny uzavřena kvůli havárii nákladního auta, ze kterého se vysypaly polymerové kuličky. Hasiči kvůli nebezpečným chemikáliím zasahovali v ochranných oblecích.

Z kamiónu se na D5 vysypaly polymerové kuličkyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na 27,5 kilometru krátce po poledni. „Nehoda se obešla bez zranění, řidič pravděpodobně usnul a havaroval do svodidel. Na dálnici se vysypal náklad polymerových kuliček,“ řekla Novinkám mluvčí policie Marcela Pučelíková.

Polymerové kuličky jsou chemickým nákladem. Jde o surovinu pro výrobu plastů.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zničené svodidlo s hlukovou stěnou.

Hasiči ihned po příjezdu museli vyhodnotit nebezpečnou situaci podle speciálního kódu převážené látky a dostat posádku auta z vozu. „Hasiči zasahovali v kompletním ochranném obleku. Na sobě měli přetlakové protichemické oděvy a vytvořili mokrou dekontaminaci, to znamená, že po zásahu hasičů v nebezpečné zóně bylo potřeba je dekontaminovat v dekontaminační sprše," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Foto: HZS Středočeského kraje

Zásah hasičů u nehody

Později uvedl, že přímo na místě zásahu probíhal rozbor nebezpečné látky chemickou laboratoří. „Bylo zjištěno, že jde o nenapěněný polystyren. Místo události bylo následně předáno specializované odtahové službě,” konstatoval.

Foto: Novinky

Náklad v kamiónu

Podle Pučelíkové byla dechová zkouška u řidiče negativní. Na dálnice se vytvořila kolona, policie dopravu odkláněla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám