Hlavní obsah

Policie zveřejnila úspěšný zásah, v Ústí zneškodnila střelce s plynovou pistolí

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Ústecká policie se ve středu pochlubila úspěšným zásahem takzvané prvosledové hlídky. Loni koncem roku zneškodnila střelce, který vyděsil obyvatele ústeckého sídliště Dobětice. Zmíněné hlídky jsou k akci proti nebezpečným a ozbrojeným pachatelům připraveny 24 hodin denně.

Zásah policistů proti střelci na ústeckém sídlišti DoběticeVideo: Policie ČR

 
Článek

„Po sídlišti běžel večer chlap s plynovou pistolí a střílel do vzduchu. Lidé nám volali, schovávali se za auta, nevěděli, zda má plynovou, nebo opravdovou zbraň,“ popsal případ vedoucí ústecké policie Vladimír Danyluk.

Na místo okamžitě zamířila právě prvosledová hlídka, která je na zásah proti podobným pachatelům vycvičena. Policisté netušili, zda nemá opravdovou zbraň, třicetiletého muže opakovaně vyzývali, aby zbraň položil. Ten poslechl až po delší době.

Nakonec se ukázalo, že jde o problémového muže, který má často opletačky se zákonem a s plynovou pistolí strašil místní obyvatele.

Policisté video ze zásahu zveřejnili ve středu. „V rámci okresu máme dvě prvosledové hlídky. Jsou špičkově vybavené a zasahují u případů, kde je riziko, že má pachatel zbraň nebo je agresivní,“ řekl Danyluk.

Jen za loňský rok tyto hlídky zasahovaly na Ústecku v 89 případech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám