Hlavní obsah

Zběsilá honička ulicemi Liberce skončila nárazem do lampy. Recidivista dělal, že neřídil

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Rychlostí až 110 kilometrů v hodině se snažil v pátek uprchnout policii v Liberci 45letý řidič postaršího vozu značky Audi. Poté, co nezvládl průjezd kruhovým objezdem, naboural do lampy veřejného osvětlení. Brzy se ukázalo, proč se nechtěl s policisty setkat. Několikrát soudně trestaný muž z Jablonce nad Nisou totiž nejen není držitelem řidičského oprávnění, ale v době nehody měl i zákaz řízení.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování ukončil náraz do lampyVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté původně pouze dohlíželi na provoz v Dobiášově ulici v Liberci. „V řidiči tmavé audiny poznali muže s kriminální minulostí. Proto se rozhodli, že ho zkontrolují,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Když řidič zjistil, že za ním jede služební auto se zapnutým majákem, sešlápl plyn. Tím začala honička v ulicích krajského města. Na znamení, ať zastaví, muž nereagoval, při prchání projel několika zákazy vjezdu a také překračoval povolenou rychlost.

„Právě vysoká rychlost způsobila, že nezvládl řízení a havaroval. Paradoxně v místech, kde muže policisté začali pronásledovat. Ujeli skoro tři kilometry,“ doplnil Robovský.

Foto: Policie ČR

Havarované auto

I přes to, že na místě řidiče i jeho spolujezdkyně vylétly airbagy, stačili si oba bezprostředně po nárazu ještě vyměnit místa v autě. Pětačtyřicetiletému muži podle Robovského zřejmě záhy došlo, že by mohl putovat zpět do věznice, odkud vyšel ven teprve před nedávnem. Mladá žena tak vylezla z nabouraného vozu z místa řidiče, zatímco recidivista se zjevil na druhé straně.

Policejní komisař sdělil 45letému muži z Jablonce obvinění ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta, a současně podal podnět k návrhu na recidivistovo vzetí do vazby. Soudce okresního soudu návrh akceptoval a muž skončil za mřížemi věznice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám