Hlavní obsah

Mrtvými v domě ve Zlíně byla matka a dvě děti. Těla tam ležela týdny až měsíce

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Nález tří mrtvých lidí ve Zlíně z pondělního odpoledne šetří kriminalisté pro podezření ze spáchání zločinu vraždy. Dvě ženy a muž byli mrtví několik týdnů nebo dokonce měsíců.

Tři mrtvé našel jejich příbuzný v domě ve Zlíně. Archivní videoVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

„Své příbuzné bez známek života našel v rodinném domku ve Zlíně pětašedesátiletý muž,“ uvedla v úterý ráno mluvčí policie Lenka Javorková. Oznámení na linku tísňového volání dostali policisté v pondělí krátce po půl druhé odpoledne. „Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vraždy,“ řekla mluvčí.

Policie našla tři mrtvé – šedesátiletou ženu, její čtyřiatřicetiletou dceru a sedmatřicetiletého syna. V průběhu ohledání vyšlo najevo, že ženy a muž zemřeli už před několika týdny, možná měsíci.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Dům, kde našli tři mrtvé lidi.

„Příčinu úmrtí nám objasní nařízená pitva. I dnes budou kriminalisté na případu pracovat a zjišťovat, zda nedošlo ke spáchání násilného trestného činu. Do prověřování byl nasazen maximální počet kriminalistů tak, aby byla tato tragická smrt tří osob co nejdříve objasněna,“ dodala Javorková.

Dlouho nevycházeli

„Teď ráno, když jsem šel do práce, tak už se tady žádní policisté nepohybovali, nezdálo se mi, že by něco nasvědčovalo, že by se tu něco stalo. To večer tady bylo hemžení aut a policistů jedněch přes druhé,“ popsal v úterý situaci na místě muž středních let.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Dům, kde našli tři mrtvé lidi.

„Je to domek v ulici Amálie Randýskové, myslím, že zrovna na něm je ta deska se jménem, ale raději jsem vůbec nešla kolem. Už se mě ptalo vícero lidí, i novináři slídí, ale vůbec nevím, o koho šlo. Tady jedni sousedi říkali, že mělo jít o manžele, kteří tam žili s maminkou, ale že vycházeli jen málo a poslední dobou že je nebylo vidět snad vůbec,“ přidala se další žena, která ve čtvrti pracuje.

Také další lidé v ulici se přikláněli k verzi, že obyvatelé domu delší dobu nevycházeli, ani tam podle jejich svědectví nechodily návštěvy. Dům, ve kterém k tragédii došlo, je v klidnější části města, asi tři kilometry od centra Zlína.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám