Hlavní obsah

Porouchaný tank v Čimicích zachránil náhradní stroj

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Tři hasičské cisterny zapadly v terénu v pražských Čimicích. Hasiči tam v noci na úterý zasahovali u požáru chaty. Vyprostit je přijel speciální požární tank, který se ale porouchal a odtažen byl jiným tankem. Cisterny z pole vyprostil zemědělec s traktorem.

Záznam: Vyprošťování zapadlých hasičůVideo: Novinky

 
Článek

„Při odjezdu od požáru chaty tam zapadla naše technika. Hasiči Správy železničních dopravních cest (SŽDC) nám nabídli vyprošťovací tank, který se pokusil techniku vyprostit,“ řekl ráno Novinkám mluvčí hasičů Martin Kavka.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Tank přijel na pomoc zapadlým hasičským cisternám.

Podle informací z místa byly v bahně po dešti uvízlé tři cisterny. Na pomoc jim nejprve přijel jeřáb, ale nedokázal jim pomoci. Následně byl povolán tank SŽDC, který se ale porouchal. „Rozbitý stroj SŽDC vyprostil tank, který přijel ze Zbirohu,” uvedl Kavka.

Foto: HZS Praha

Traktorista vyprošťuje cisternu

Kolem jedenácté hodiny na místo přijel zemědělec s traktorem, kterému se podařilo vytáhnout všechny cisterny před příjezdem tanku ze Zbirohu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Jedno ze zapadlých aut

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Tank přijel na pomoc zapadlým hasičským cisternám.

K požáru dřevěné chaty v ulici K Mlýnu vyjeli hasiči kolem půlnoci. Z chaty byl zachráněn pes, následně hasiči rozebrali konstrukci a kontrolovali objekt termovizí. „Příčina a rozsah škod jsou předmětem dalšího šetření hasičských a policejních vyšetřovatelů,” konstatoval Kavka.

Foto: HZS Praha

Hasiči likvidují požár chaty

Hasiči v pondělí večer zasahovali také u požáru dílny v Čimicích, kde byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Požár se rozšířil i na přilehlý dům. Zasahovalo tam 13 jednotek, evakuována byla jedna žena. [celá zpráva]

Požár v Čimicích (záběry poskytnuté čtenářem Novinek) Video: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám