Hlavní obsah

Z hořícího domu zachránili hasiči na Přerovsku třináct lidí

Právo, mhr

Třináct osob zachránili hasiči v sobotu večer z hustě zakouřených prostor hořícího bytového domu v obci Horní Moštěnice na Přerovsku. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Z hustě zakouřených prostor při požáru bytového domu hasiči zachránili 13 osobVideo: Hasiči Olomouckého kraje

 
Článek

„Krátce před osmnáctou hodinou bylo operační středisko HZS Olomouckého kraje informováno o vážné situaci při požáru zřejmě ve sklepení objektu s více byty. Následná upřesnění hovořila o více jak dvaceti osobách uvězněných v hustě zakouřených chodbách bytového domu,“ uvedl mluvčí s tím, že jako první začali poskytovat pomoc dobrovolní hasiči, kteří shodu okolností bydlí v sousedním podobném domě.

Na místě zasahovaly nakonec čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. „Po svém příjezdu za pomocí vyváděcích masek zachránili z prostor zasažených požárem celkem třináct osob, včetně několika dětí. Některým se podařilo dostat do bezpečí samostatně,“ konstatoval mluvčí.

K požáru dorazilo také několik posádek zdravotníků. Kontrolou postupně prošli všichni evakuovaní, do nemocnice bylo transportováno šest osob.

„K zahoření došlo v jedné ze sklepních místností, následně se oheň rozšířil částečně do sklepní uličky, nicméně při požáru došlo k velmi rychlému a hustému zakouření společných prostor, schodiště a dalších chodeb,“ dodal Hošák.

V místnosti podle něj hořelo několik pneumatik i vysoce hořlavých látek, sprejů a podobně včetně skladovaného vybavení. Příčina vzniku požáru je dosud předmětem šetření, škoda dosud nebyla vyčíslena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám