Hlavní obsah

Za požár, při němž zemřelo v Teplicích dítě, mohl podle policie matčin partner

Právo, koc
Teplice

Za říjnový požár v přízemním bytě obytného domu v Teplicích, při němž zemřelo čtyřleté dítě, může tehdejší druh matky oběti. Dospěla k tomu policie. Požár vznikl podle odborného posudku v důsledku manipulace s otevřeným ohněm.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Byt, ve kterém při požáru zemřelo dítě

Článek

„Třicetiletý muž byl obviněn z obecného ohrožení z nedbalosti. V případě uznání viny mu hrozí až osm let vězení,“ řekl ve čtvrtek teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

K tragické události došlo loni v noci na 17. října ve Štúrově ulici v teplické části Trnovany. Dítě, které bylo v ložnici, zemřelo podle hasičů na následky nadýchání zplodin. Hasiči tehdy při zásahu evakuovali z domu dalších 25 lidí.

Z výsledku vyšetřování podle Vítka vyplývá, že v osudný okamžik byl chlapec doma sám. Večer odešla z bytu nejprve jeho matka, později i její přítel.

V bytě, ve kterém hořelo, bydlela podle lidí z okolí sociálně slabá rodina. Matka údajně často nechávala svého potomka večer doma samotného. Navíc prý v bytě svítili svíčkami, protože měli kvůli dluhům odpojený elektrický proud.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám